witte trouwjurk oudere bruid

Wit. Symbolische kleur voor een nieuw begin.

Wit. Symbolische kleur voor een nieuw begin.

Ook al denk je dat trouwen in het wit niet meer kan.
Bij Envie couture is een witte trouwjurk nog altijd anders als een witte traditionele trouwjurk. Zie onderstaande foto van moeder en dochter die in hetzelfde jaar trouwden. Moeder hebben wij gekleed en dochter niet. Het verschil van trouwjurken is duidelijk.

moeder 2e huwelijk in een witte trouwjurk van Envie Couture en dochter jonge bruid in een traditionelere witte trouwjurk
moeder 2e huwelijk in een witte trouwjurk van Envie Couture en dochter jonge bruid in een traditionelere witte trouwjurk

Wit. De symbolische kleur van opnieuw beginnen

De symboliek van wit.

De symboliek van wit. Half maart 2020.  Lock down. We zullen het nooit vergeten. De lucht was blauw, het weer zonnig en ik zat in de tuin in een witte outfit. En wist één ding. Toen al. Wit moest  opnieuw dé  trouw- kleur worden van de komende jaren

We beginnen opnieuw.
Een nieuwe wereld. Schoon, helder, nieuwe inzichten. Fris wit. Maagdelijk wit. Een witte bladzijde.  Helder. Schoon. Puur. Eenvoud. Sereen.
Ik was niet de enige.
Lidewij Edelkoort – bekende trendvoorspeller over wit:

Lidewij Edelkoort heeft al meerdere malen uitzonderlijke voorspellingen gedaan.
Het (online) trendseminar ‘Stillness’ van Edelkoort op 4 juni voor herfst/winter 2021-2022 kwam ook met een verrassende voorspelling: “Wit gaat van de zomer naar de winter en nog veel verder.” De vooruitziende blik van de trendforecaster voorspelt een winter met een klein laagje witte sneeuw over alle kleuren. Het herfst/winter seizoen van 2021-22 zal een reactie zijn op wat de wereld nu doormaakt. Ze voelde, nog voor de pandemie, al aan dat er een verandering te gebeuren stond, maar een gebeurtenis van deze grote kon zelfs zij niet voorspellen. Ze spotte in november al de opkomst van wit en een behoefte aan verstilling en licht, zo vertelt ze.

wit, verstilling en licht
wit, verstilling en licht

Wat er ook uitspringt tijdens de seminar is de grote hoeveelheid aan zachte en comfortabele materialen. “Er komt een grote revival van breisels, dit zullen de items zijn die veel verkocht gaan worden,” vertelt ze. “Men heeft warmte en geluk nodig dat voortkomt uit zachtheid.” Het doet denken aan het Scandinavische ‘hygge’ waar ook comfortabele en warme kleding een grote rol in speelt.
“Het is voor het eerst in de mode dat witte tinten van de zomer naar de winter en nog verder gaan,” vertelt Edelkoort. “In Amerika zeggen ze “you can’t wear white after labourday”.

VOQUE MAGAZINE  en WIT, de kleur van een nieuw begin.

Zelfs het iconische modeblad Voque Magazine Italië, had een witte cover. En werd zo een collectors item.

De witte cover van Voque Magazine
De witte cover van Voque Magazine

Trouwen in het WIT. Symbolische kleur voor het nieuwe begin.

Wit is  de kleur van het licht, van het steeds opnieuw beginnen, van zuiverheid.

witte-bloesem-nieuw-begin
witte-bloesem-nieuw-begin

Het 2e huwelijk is een nieuw begin.

Een huwelijk is  een nieuw begin.  Een eerste of tweede huwelijk. Samen een nieuw leven binnen stappen. Vast van plan er iets moois van te maken.
Wit is van oudsher de symbolische kleur van trouwjurken.
Een kleur omarmt je.
Een witte trouwjurk. Ook als oudere bruid.
“Ja maar, ik hoor t je zeggen, wit heb ik al gehad toen ik een jonge bruid was.” Voor de herstarters kan ik me dat voorstellen. Ga dan snel naar alle gekleurde mogelijkheden.
Toch trouwden een aantal klanten voor de tweede keer in een witte jurk. Onze modellen zijn nl niet zo’n echte trouwjurken.

witte-trouwjurk-oudere-bruid
witte-trouwjurk-oudere-bruid

Moeder trouwt in het wit omdat dochters dat graag willen.

“Mam, zeiden de dochters. Je gaat trouwen en dat moet in het wit”.
Tja, dan sta ik aan de zijlijn. Vroeger zeiden de moeders hoe ze hun dochters willen zien, nu is de wereld omgedraaid. Mijn taak in deze ervoor te zorgen  dat het geen echte trouw jurk wordt. Maar een witte trouwjurk die bij de leeftijd past.

Geen echte witte trouwjurken.

Wit satijn jasje met parelcollier
Wit satijn jasje met parelcollier

En ook in een wit broekpak. Wit. Symbolische kleur voor een nieuw begin.

Ook in een wit broekpak. Want nu, juist als oudere bruid , weet je één ding zeker. Ik blijf lekker mezelf. Maar ik wil wel wel de bruid zijn.
Go for it.
Sexy, vrouwelijk, eigenzinnig, eenvoudig. Met sleep ,kant of juist heel puur.

jumpsuit met sleep
jumpsuit met sleep
Go for it! Wit bruidsbroekpak
Go for it! Wit bruidsbroekpak
Een soepelvallend bruidsbroekpak.
Een soepel vallend bruidsbroekpak

 

Cécile jouw persoonlijk adviseur

Cécile jouw persoonlijk adviseur

Bel mij alvast voor een vrijblijvende afspraak.
06.12620467

Ik zie ernaar uit je te ontmoeten.

welkom

WELKOM.