Moeten staat achter de deur!

huwelijksaanzoek

Moeten staat achter de deur!

Heb je ook het gevoel dat je zoveel móét?  De trouwjurk móét 8 maanden van tevoren gekocht worden,  de schoenen móéten zoveel weken van tevoren besteld worden. De trouwlokatie móét besproken worden. En zo loop je van het ene moeten, naar het andere. Jammer dat deze business je zoveel regels en wetten oplegt. Mijn God. Waarom? vraag het mij niet. Nergens voor nodig. Een potentiële klant van me zei terecht: “om te beginnen móét ik ns niets. En als mij ‘t gevoel bekruipt dat het moeten eigenlijk een verkoopdruk is, dan hóéf ik het allemaal juist niet.” Deze uitspraak liet me denken aan mijn kindertijd. Ik was nogal uitgesproken, toen al. En als ik iets wilde, stampvoette ik en zei tegen mijn moeder: ik móét dit hebben. Waarop  mijn moeder steevast zei: “móeten staat achter de deur”.

En zo is het. Je moet helemaal niks. Vervang het woord moeten eens door het woord genieten. Veel leuker. We genieten ervan om een lokatie te zoeken. We genieten ervan om een fotograaf te vinden. Je geniet ervan om naar een trouwoutfit op zoek te gaan.

Geniet van de  voorbereidingstijd naar jullie trouwdag toe.  Dat is wat ik iedereen wil meegeven.

Just enjoy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.